Meer dan een halve eeuw was de Belgische landbouw alleen maar gericht op het efficiënt produceren van zoveel mogelijk voedsel tegen een zo laag mogelijke prijs. Maar steeds meer mensen beginnen te beseffen dat we voor deze manier van boeren een hoge prijs betalen op vlak van dierenwelzijn, smaakvervlakking en uitputting van ecosystemen. Bij De Lochtenberg maken we de bocht en kiezen we voluit voor kwaliteit boven volume. We doen dat met respect voor de dieren op onze boerderij en maken gebruiken van doordachte ecologische principes.
Foto Jersey Jeroen

VERSE MELK MET EEN VERHAAL

De aarde is een bron van energie. Wat ze voortbrengt verkwikt, vitaliseert en beschermt ons. Maar de producten van het land en de boerderij zijn zo alledaags geworden dat we het bijzondere ervan dreigen te vergeten. Melk ‘uit een pak’ is banaal geworden! Bij Smaakhoeve De Lochtenberg kiezen we voor verser, echter, eerlijker, authentieker, duurzamer én uiteraard … van dichtbij !

Wij boeren weten dat we niet zomaar het woord ‘goed’ kunnen gebruiken. Eerst moeten we erin geloven. En dan moeten we het verdienen!
We doen dat door te leven en te werken volgens deze 6 kernwaarden:
farmicons-03
Wij zijn boeren!
dus geen ‘aandeelhouders’
farmicons-01
Wij kiezen de juiste weg!
Niet de makkelijkste
farmicons-02
Onze missie is voor ons belangrijker
dan de winst
farmicons-04
Onze kernwaarden
staan boven het compromis
farmicons-05
Wij denken duurzaam
en bouwen de toekomst van onze kinderen
farmicons-06
Wij houden van ‘echt’
en bouwen aan eerlijk voedsel en relaties

Al de koeien die we dagelijks melken op Smaakhoeve De Lochtenberg zijn op onze eigen boerderij geboren. Ze worden met de grootste zorg omringd, waardoor ze gezonder blijven en langer gelukkig kunnen leven!